PROGRAMA
SIMIL

Notícies

17 mar 2023

El CT BETA coordinarà a Catalunya una iniciativa del JRC per acostar la ciència a la política local

El Joint Research Centre (JRC), el principal servei d’assessorament científic de la Comissió Europea, pensat per donar suport científic independent al desenvolupament de les polítiques europees, ha llançat el programa Science Meets Regions, amb l’objectiu de fer costat a iniciatives locals o regionals que ajudin a posar en contacte el món científic i el polític. Una de les 9 iniciatives que s’han escollit en el marc de Science Meets Regions es portarà a terme a Catalunya, sota la coordinació del Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC.


El CT BETA intentarà connectar de manera eficient alguns responsables polítics locals i regionals amb científics que tenen una experiència coneguda i provada en la gestió de residus sòlids urbans. Els científics ajudaran activament en els problemes o reptes als quals s'enfronten actualment els responsables polítics locals i regionals pel que fa a la gestió de residus. La voluntat és intentar millorar substancialment el procés de creació de polítiques basades en l'evidència mitjançant un diàleg que vagi en dues direccions.


El JRC espera que aquestes iniciatives puguin contribuir tant a millorar la comprensió mútua entre científics i responsables polítics com a facilitar l'accés dels responsables polítics a l'evidència científica més rellevant. De la mateixa manera, proporcionen als científics una visió directa de com es desenvolupen les polítiques.