Notícies

SIMIL mostra els avantatges dels programes d’aparellament entre científics i l’administració local durant la European Green Week

L’objectiu principal era poder mostrar i aprendre de diverses experiències que s’estan portant a terme al llarg de la Regió del Mediterrani per a millorar la capacitat de la gestió de residus a diversos nivells.

 

 

 

El Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC, mitjançant el projecte Med4Waste, ha portat a terme aquest dijous la sessió The power of capacity building schemes: moving towards a zero waste Mediterranean” que ha format part del programa de la European Green Week organitzada, com cada any, per la Comissió Europea.

 

L’objectiu principal era poder mostrar i aprendre de diverses experiències que s’estan portant a terme al llarg de la Regió del Mediterrani per a millorar la capacitat de la gestió de residus a diversos nivells, recalcant la necessitat d’incrementar els coneixements de les persones i crear noves aproximacions més col·laboratives i transversals.

 

La sessió ha comptat amb la taula rodona “Supporting stakeholders for strong regulatory frameworks and policy incentives” en la que ha participat Victor Carbajal, del CT BETA, en representació del Programa SIMIL. Victor Carbajal ha parlat sobre com SIMIL, i altres programes d’aparellament similars, son metodologies innovadores crucials per assistir en la millora l’elaboració de polítiques basades en l'evidència, però sobretot per contribuir a millorar la comprensió mútua entre científics i responsables polítics. SIMIL proporciona ambdós actors una plataforma perquè puguin participar en un diàleg directe i significatiu, promovent l'aprenentatge mutu i l'intercanvi de coneixements. És una oportunitat perquè els científics entenguin millor les necessitats, les prioritats i les limitacions dels responsables polítics, i per contra, els responsables de les polítiques puguin obtenir informació sobre els resultats i les metodologies de recerca més recents.

 

Victor Carbajal assenyalava la capacitat dels programes d’aparellament com el SIMIL de generar confiança i establir relacions contínues que permeten desenvolupar un respecte, comprensió i apreciació de rols mútua. Mitjançant aquestes connexions personals, els responsables locals tenen accés a evidències actualitzades i experiència en recerca per informar la seva presa de decisions, mentre que els científics poden apreciar els trets contextuals que configuren les decisions polítiques i perfeccionar les seves preguntes i metodologies de recerca per abordar correctament les necessitats econòmiques i socials.

 

Esperem la vostra participació en el programa SIMIL! Per a formalitzar la inscripció només heu d’enviar el formulari de la secció Contacte.